Easiest Way to Cook Perfect Apam pisang

Posted on

Apam pisang. Haluskan pisang, masukkan kelapa parut, tepung terigu, gula, garam (sdkiiiit sj). Apam pisang dimasak dengan cara kukus sehingga apam jadi lembut hingga ke dalam dan lebih sihat. Tentunya bahan-bahan untuk membuat apam pisang amat sangat mudah dan pantas.

Cara membuat apam pisang gebu gebas ni pun sangat mudah. Ayak tepung bersama baking powder dan soda bikarbonat. Selain pisang berangan, boleh jugak guna pisang lain seperti pisang emas. You can have Apam pisang using 9 ingredients and 0 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Apam pisang

  1. You need of Bahan.
  2. You need of pisang.
  3. It’s of biji telur.
  4. You need of gula.
  5. You need of minyak masak.
  6. You need of tepung gandum }.
  7. Prepare of s/t soda baikarbonat }ayak.
  8. Prepare of s/t baking powder }.
  9. Prepare of s/t esen vanila.

Apam pisang ni sangat mudah nak buat dan tidak menggunakan telur. Sesiapa yang tak boleh makan telur @ alergik. Blog Tentang Aneka Resepi Masakan dan perkongsian cara memasak langkah demi langkah. Kalau ada banyak pisang lebih dekat rumah, memang wajib cuba resepi apam pisang ni.

Apam pisang instructions

Maklumlah, kalau asyik buat cekodok pisang pun boring juga kan? Salam, Siapalah yang buat Apam Pisang tengah tengah malam ni kan. Bukanlah sebab terlebih rajin atau apa, tapi bosan punya pasal. Hari ni buat Apam Pisang Tanpa Telur Dan Minyak lak. CARA BUAT APAM PISANG LEMAK [email protected] tekstur yang lembutПодробнее.

Leave a Reply

Your email address will not be published.