Recipe: Appetizing Kek pisang

Posted on

Kek pisang. Lihat juga resipi-resipi untuk Kek pisang Arabian Night #Umie. Kek Pisang Moist paling senang nak buat. Kek Pisang merujuk kepada sejenis kuih kek yang diperbuat daripada tepung gandum, telor, minyak masak , gula , dan pisang.

Bahan bahan Kek pisang viral moist. Предприниматель. Resepi kek Pisang/ ini menyediakan pelbagai resepi memasak ke pisang dengan rasa yang sedap , dengan kaedah memasak yang sangat mudah dan ringkas untuk di cuba anda sendiri di rumah. Kek pisang kami berjeragat sebab gula tak hancur , plus gula castor takde dekat rumah jadi kita guna je apa yang ada ok. You can cook Kek pisang using 5 ingredients and 0 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Kek pisang

  1. Prepare 3-5 of biji pisang (dilenyek).
  2. Prepare 2 of biji kurma (diracik halus).
  3. It’s 1/2 cawan of tepung gandum unbleached.
  4. It’s 1 of biji telur.
  5. Prepare 1 of sb pure ghee/minyak masak.

Lepastu pisang tu kita letak extra sebab nak habiskan balance pisang yang adaa. Antara hidangan waktu petang yang enak dimakan ialah kek pisang. Hidangan ini sangat sedap digandingkan bersama teh o. Tetiba bila masuk dapur balik, ehh dah siap kek pisangnya.

Kek pisang step by step

Ya Allah, tak pernahkan terfikir nak buat kek pisang sedap dan lazat semudah ABC. Asyik beli je kat kedai bila nak makan, padahal pisang. Siapa yang tak suka kek pisang kan, especially yang homemade punya. Like me, I love cake ala ala bundt Ramai yang tak suka kek pisang sebab rasa soda bikarbonat yang terlalu kuat dalam cake. Kek pisang adalah antara kek yang Nur suka selain kek chiffon pandan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.