How to Prepare Appetizing Kek kukus marble pisang tanduk

Posted on

Kek kukus marble pisang tanduk. Colek pakai garpu untuk tau kematangannya. Kalau pisang sudah tidak menempel, artinya matang. Kali ni saya buat kek marble kukus pulak.

Boleh tengok Blog dia untuk resepi asal. Apa yang special pasal kek ni ialah kek ni. Pisang tanduk dah habis dibuat goreng pisang, tinggal pisang berangan aja. You can cook Kek kukus marble pisang tanduk using 11 ingredients and 0 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Kek kukus marble pisang tanduk

  1. You need of pisang tanduk di hancurkan.
  2. You need of tepung gandum.
  3. Prepare of minyak.masak.
  4. You need of gula (suka manis boleh ambil 1 cawan).
  5. Prepare of biji telur.
  6. You need of susu teh baking powder.
  7. You need of soda bikanonat.
  8. It’s of air [email protected] limau kasturi.
  9. You need of garam.
  10. You need of sudu serbuk koko.
  11. It’s of esenvanila.

Baru semalam pisang berangan ni masak betul. Ramai tak peminat kek pisang kukus kat sini? Mestilah ramai kan… Di Malaysia, kek pisang adalah antara menu yang menjadi kegemaran ramai. Baunya bila dibakar atau dikukus, memang marvellous!

Kek kukus marble pisang tanduk instructions

Ada yang mengkombinasikan kek pisang dengan coklat menjadi kek pisang coklat. Resepi kek Marble kukus ni di ambil dari blog yatie kerana tertarik dengan kombinasi warna hasil kreativiti tuan punya blog dan saya juga jadi ingin mencuba. Cuma warna kek ini sahaja yang berlainan sedikit kerana saya hanya gunakan stok warna yang ada di dapur rumah saya sahaja. Sudah agak lama tak mengukus kek nih.kira first time lah dlm thn ni.rasa mcm dh ilang skill plak.huhuh. Resepi kek pisang coklat marble kukus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.