How to Prepare Yummy Puff berinti Sardin & Nanas

Posted on

Puff berinti Sardin & Nanas. Pastri lapis atau lebih dikenali dengan Puff Pastry, merupakan salah satu produk bakeri. memerah limau ke dalam inti sardin dan seterusnya memadamkan api dan biar sehingga sejuk. Masukkan semua.kena adjustlah berapa banyak nak bubuh mayonis, garam, serbuk lada hitam dan mayonis. *pau goreng berinti sardin *. ROTI GORENG INTI SARDIN GEBU “FIZZ BEN”Подробнее. cara buat pau goreng lembut walau dah sejukПодробнее.

Few day lepas aku ada la tertengok hamba Allah mana tah up resepi sardin puff Aku tak tengok pon resepi inti sebab aku rasa aku buat lagi sedap kah kah. Sardin puff kawan pastry puff mudah dan sedap. Pau pandan berinti kacang merah & donut berinti kacang merah. You can have Puff berinti Sardin & Nanas using 15 ingredients and 0 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Puff berinti Sardin & Nanas

  1. Prepare 15-20 helai of Puff pastri saiz 10cm.
  2. It’s 1 biji of Telur kuning.
  3. Prepare 1 sudu teh of Susu mentah.
  4. Prepare 1 tin of Sardin (Saya guna sardin Ayam Brand).
  5. Prepare 200 gm of Nanas dipotong dadu.
  6. It’s 3 sudu besar of Hirisan daun ketumbar.
  7. It’s 1 biji of Bawang besar dipotong dadu.
  8. Prepare 2 ulas of Bawang putih dicincang.
  9. It’s 6 tangkai of Cili padi merah dihiris bulat.
  10. It’s 2 sudu besar of Sambal ABC/Indofood.
  11. Prepare 1 sudu besar of Jus lemon.
  12. You need 1/2 sudu teh of Gula pasir.
  13. You need 1/2 sudu teh of Garam halus.
  14. You need 1/4 of Serbuk perasa (saya guna stok ayam).
  15. You need 3 sudu besar of Minyak untuk menumis (Saya guna minyak canola).

Ada yg berinti kentang, ada yg berinti daging, ada yg berinti sardin, ada yg berinti ayam dll lagi. Salam!!! hai!! selamat petang semua.dah minum ptg??? tengok cuaca kat luar tu mendung aje dgn petir sabung-menyabung.sat lagi hujan turunlah tu. Isi dengan kastard hingga penuh, letak sehiris ceri merah. PDS adalah gabungan pastry berinti sardin atau crabstick ditambah dengan topping yang menchiaaapppp sedap lagi tebabbboooooooozzz.

Puff berinti Sardin & Nanas step by step

Esok adalah pengenalan untuk PDS dan kami. Blog Resepi Shafiqah: Resepi Roti Sardin Goreng Yang Sedap Dan Ranggup. Kes lapar. terpikir nak buat minum petang untuk family. Selalu karipap saja berinti sardin kan kali ni saya buat popiah sardin pula. Popiah sardin ni memang sedap sangat dan menjadi hidangan favorite kami sekeluarga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.