Recipe: Delicious Sardin Puff

Posted on

Sardin Puff. Sardin Puff Pastry Kawan Yang Mudah & Sedap Sardin puff ni memang favorite mama. Selalu beli aje yang dah siap buat, selalu beli yang Baker's Cottage punya sardin puff, fuhh memang sedap.

Okay berbalik pada sardin puff pastry ni, ana menggunakan pastry ready made yang ana beli di bakery. Pernah cuba buat pastry puff ni sendiri tapi tak berapa cantik layernya, tebal. Few day lepas aku ada la tertengok hamba Allah mana tah up resepi sardin puff Aku tak tengok pon resepi inti sebab aku rasa aku buat lagi sedap kah kah kah. You can cook Sardin Puff using 10 ingredients and 0 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Sardin Puff

  1. Prepare 1 of paket puff pastry.
  2. You need 2 of biji bawang merah.
  3. You need 1 ulas of bawang putih.
  4. It’s 2 of biji cili padi (tambah jika mahu lebih pedas).
  5. You need 1 tin of kecil sardin.
  6. You need of Garam.
  7. You need of Gula.
  8. It’s of Mixed herbs (tabur atas puff).
  9. It’s of Kuning telur(sapu atas puff).
  10. You need of Garfu (kelim keliling).

Kelas sardin puff meletops dikendalikan oleh humairah hussin. sedap nmpknye sardin puff tu.pernh juga p cooking event tunjuk psl puff tp xpernh try buat hehe. Malam tadi buat puff sardin segera ni. Nak buat pun mudah yang amat. Puff sardin untuk minum petang hari ni.

Sardin Puff step by step

Resepi paling simple dan senang untuk di buat, guna kulit Bahan sampingan bawang-bawang dan cili untuk masak sardin dan sebiji kuning telur untuk di sapu. Sardin Puff Mudah Rangup dan Sedap. Niza nie pernah gak dok U. So tau la dia serba serbi pasal U. Haaa! nak bagi tau Puff kami ada pelbagai perasa ya tak limit pada sardin jer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.