Recipe: Perfect Ayam masak kari#maratonraya

Posted on

Ayam masak kari#maratonraya. Ayam masak kari ni boleh di buat untuk menu kenduri,mamang ramai yang suka makan ayam masak kari. Ayam masak kari ni juga sedap dimakan bersama ketupat dan. Langkah – Langkah Cara Masak Kari Ayam Kuah Susu : Cuci ayam terlebih dahulu, lalu lumuri dengan air jeruk nipis.

Menu berbuka semlama, Ayam Masak Kari Kering. Menu berbuka semlama, Ayam Masak Kari Kering. Dah agak lama tak buat masakan. You can cook Ayam masak kari#maratonraya using 18 ingredients and 0 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Ayam masak kari#maratonraya

  1. You need 1 kg of dada atau paha ayam di potong2.
  2. It’s 1 of ktk santan.
  3. Prepare 1/2 kg of kentang di kupas dn si belah empat.
  4. Prepare of 1 sdm mkn kerisik.
  5. Prepare of 4 ulas bwng merah.
  6. Prepare of 5 ulas bwng putih.
  7. You need of 1 batang serai di titik.
  8. It’s of Halia sebesar ibu jari di ketuk.
  9. Prepare of 2 biji bnga lawang.
  10. It’s of 1 batng kayu manis.
  11. It’s of 2 biji buah pelaga.
  12. Prepare of 1 biji buah keras.
  13. You need of 5 helai cili kering yg dikisar.
  14. Prepare of 2 gelas air.
  15. You need of Garam dn gula secukup rasa.
  16. It’s of Sedikit minyak.
  17. Prepare of 1 pck Serbuk kari.
  18. You need of Bawang goreng untuk hiasan.

Di Indonesia, masakan kari mirip dengan gulai atau opor dengan ciri khas dimasak menggunakan air santan Isian dari kari pun sangat beragam, salah satunya yang paling populer adalah kari ayam. Resipi nak masak kari ayam ringkas paling senang difahami dan paling ringkas. Dimasak menggunakan rempah kari daging Mak Siti. Ada letak santan, letak cili giling, rempah campuran, banyak lagi.

Ayam masak kari#maratonraya instructions

Ada pernah sekali tu Dya masak kari ayam guna santan parut. Chicken Curry- Kari Ayam video was made many years ago, quality for video wasn't that good so i made a new one with better. Masak Kari Ayam Paduka – Royal Curry Chicken. View the latest news and breaking news today. Kari Ayam Sedap – Azie Kitchen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.