Recipe: Yummy Ayam goreng kunyit

Posted on

Ayam goreng kunyit. Cara Buat Ayam Goreng Kunyit Paling Sedap & TIPS Ayam Rangup Dan Juicy Inilah rupa ayam goreng kunyit yang telah berjaya ku hasilkan. Idea untuk masak ayam goreng kunyit di atas bermula dengan episode pencarian resepi ayam goreng kunyit yang viral.

Potongan ayam goreng yang lembut dan dicampur ke dalam pasta bumbu yang kental yang terdapat bawang putih, kunyit, gula, garam, dan kecap (atau liquid aminos (amino cair). A complete Ayam Goreng Kunyit dish would be served with a plate of pipping hot rice, a Telur Mata Kerbau (Sunny Side Up), a dash of Sweet & Salty Soy Sauce and the one and only thing we love to. Bukan sahaja orang dewasa malah kanak-kanak juga menggemari masakan ayam goreng kunyit. You can cook Ayam goreng kunyit using 17 ingredients and 0 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Ayam goreng kunyit

  1. It’s of Perapan Ayam.
  2. Prepare of ketul ayam bahagian dada(hiris kecik-kecik).
  3. It’s of Serbuk kunyit.
  4. Prepare of Serbuk kari.
  5. It’s of Garam.
  6. It’s of Lada putih.
  7. You need of Tepung beras.
  8. Prepare of Bahan untuk menumis.
  9. It’s of mangkuk Kacang panjang.
  10. It’s of Lobak merah.
  11. It’s of labu Bawang Holland.
  12. You need of biji Bawang merah.
  13. It’s of Garam secukupnya.
  14. You need of Serbuk secukup rasa.
  15. It’s of Serbuk kunyit.
  16. You need of Minyak masak secukupnya untuk mengoreng.
  17. It’s of biji Cili padi kalau nak pedas tambah banyak lagi.

Mudah, cepat, lazat. ? masak ni je dah cukup dah. Yang dah terer masak pun boleh cuba jugak. ? ok la jom tengok resepi ayam goreng kunyit ni. Ayam goreng is an Indonesian and Malaysian dish consisting of chicken deep fried in oil. Ayam goreng literally means “fried chicken” in Malay (including both Indonesian and Malaysian standards).

Ayam goreng kunyit instructions

Kadang buat sendiri ayam goreng kunyit kat rumah, rasa tak sama macam kat kedai. Ayam Goreng Kunyit Terbaik Bangsar Utama. Ayam Goreng Kunyit Meletops @ PNB. Oleh kerana nasi itu ala-ala nasi lemak maka saya padankan bersama lauk Ayam Goreng Kunyit ini. AYAM GORENG KUNYIT resipi : K.

Leave a Reply

Your email address will not be published.