Easiest Way to Prepare Appetizing Kentang goreng cili

Posted on

Kentang goreng cili. Goreng kentang sehingga kuning dan di asingkan. Kentang Goreng Cili adalah antara makanan kegemaran hubby. Jadi special khas untuk dia la nie.aku pun suke gak resepi ni.simple dan sedap.

Kisar kasar cili besar, cili api, bawang besar, bawang putih dan belacan. Assalamualaikum & hello u all semua. Sesangat bersyukur sebab dapat sambut ramadhan lagi bersama happy family, my love and kekawan. You can have Kentang goreng cili using 8 ingredients and 0 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Kentang goreng cili

  1. You need of Bawang merah.
  2. Prepare of Bawang putih.
  3. Prepare of Cili padi.
  4. You need of Belacan.
  5. It’s of Lada besar.
  6. It’s of Garam, gula dan ajinamoto.
  7. Prepare of Kentang (dihiris sedang2 dan digoreng).
  8. You need of Air asam.

Aiyooo.boleh pulak terpadam gambarnya.dah la tak ada back up. Kentang goreng ber telur cili padi resepi baru lagi. Ada je idea idea nak adjust. Cara Membuat Kentang Goreng ala KFC yang Enak.

Kentang goreng cili step by step

French friesala gerai makanan cepat saji seperti KFC dan McDonald's biasanya. Sambal goreng kentang merupakan lauk yang lezat dan cocok untuk berbuka. Jangan malu membeli kentang goreng kami kalau malu nanti lapar sendiri susah hati bossku‼ Untuk melihat detail lagu Goreng Cili Kentang Ikan Bilis Senang Dan Sedap klik salah satu judul yang cocok. Kentang goreng McDonald's yang renyah bisa dibuat di rumah, rahasianya pakai susu kedelai. Resep Kentang Goreng Renyah McDonalds, Camilan Praktis Siang Hari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.