Easiest Way to Cook Tasty Mee goreng simple anak dara

Posted on

Mee goreng simple anak dara. Thick chewy egg noodles smothered in a glossy, sweet and savoury sauce with pork belly, egg, shrimp, fish cakes, and veggies. Mee goreng noodles originates from Indonesia and has popularly spread to Malaysia, Singapore and Brunei. Resepi mee goreng kosong, simple sangat.

In hawker centres all over Malaysia, a profusion of street foods are served in big, open-air complexes. Various stalls prepare cheap, cheerful and incredibly delicious dishes of Malay, Chinese or Indian cuisines. Resepi mee goreng kosong, simple sangat. You can have Mee goreng simple anak dara using 13 ingredients and 0 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Mee goreng simple anak dara

  1. Prepare 2 of bungkus mee(dapat byk blh mkn 1 family(5)dan bagi jiran.
  2. It’s of Bawang putih 4ulas ketuk sahaja.
  3. Prepare 2 of sudu besar cili kisar.
  4. You need 2 of sudu besar sos tiram.
  5. It’s 3,4 of sudu besar sos cili.
  6. You need of Kicap secukupnya(agak2 je).
  7. You need Sedikit of daging.
  8. Prepare 2 batang of fish kek.
  9. It’s 1 of pek fish ball.
  10. You need 4 of ketul tauhu kering.
  11. You need 1 of biji telur.
  12. You need of Semangkuk sup (baki sup kita frozenkan).
  13. Prepare of Sawi.

Sesuai buat sarapan pasal cepat je masaknya. PARAH ! anak ini brani SENONOH INUL DARATISTA SEBELUM TERKENAL DANGDUT KOPLO HOT. Hari ni nak cerita pasal makaroni. anak saya ni tekak orang putih sikit. Ni sebab saya dah kehabisan sos prego, so saya goreng je makaroni ni ala-ala resepi mee goreng.

Mee goreng simple anak dara instructions

Lama tak update blog sebab sibuk pi bercuti sakan maklumlah cuti sekolah kan. Hari ni dah start sekolah dan bekerja semula. Bila weekend, baru ada masa nak masak breakfast. Buat mee hoon goreng yang simple je for breakfast. Jika menggoreng yee mee, lebih sedap jika dilebihkan kicap lagi pulak warnanya akan nampak lebih menyelerakan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.